У сусрет међународној години земљишта
29.12.2014


Агенција за заштиту животне средине планира и спроводи више активности у циљу смањења деградације и одрживог коришћења земљишта.
Поводом обележавања међународне године земљишта, на сајту Агенције је отворена нова секција 2015 - Међународна година земљишта. Овде ћете пронаћи више информација о активностима и циљевима у овој области као и планираним пројектима који ће се реализовати током 2015. године.
Одрживо управљање земљиштем у Србији
17.07.2014
Данас је у Београду у сали хотела Москва у организацији Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Агенције за заштиту животне средине и UNEP-а одржан први састанак поводом припреме пројекта "Унапређење међусекторског управљања земљиштем кроз смањење притисака на земљиште и планирање коришћења земљишта".
Састанак је имао за циљ да окупи представнике свих релевантних државних институција, јавних и научних установа, међународних и невладиних организација како би се поделила искуства и разјаснила релевантна питања за овај тежак и важан задатак. Огромне штете током поплава у Србији додатно указују на значај неодложних активности на успостављању одрживог управљања земљиштем.