Подаци о квалитету ваздуха за 2007. годину достављени ЕЕА
23.09.2008
Подаци о квалитету ваздуха у Републици Србији за 2007. годину достављени су 23.9.2008. Европској агенцији за животну средину у предвиђеном року (погледајте EIONET регистар података). Можете их прегледати помоћу on-line корисничког интерфејса AirView.
Број мерних места са којих се достављају подаци о вредностима параметара квалитета ваздуха са територије Републике Србије се није повећао у односу на прошлу годину.
Успостављање Система за аутоматски мониторинг ваздуха, започето 2006. године, активно се наставило 2007. и 2008. године и Агенција за заштиту животне средине планира да Систем буде оперативан 2009. године када ће се састојати од 30 аутоматских станица, чији ће подаци послужити и за извештавање Европске Агенције за заштиту животне средине-ЕЕА.
Доступни подаци са новопостављених аутоматских станица
14.05.2008
Подаци са аутоматских станица о квалитету ваздуха у Београду (Зелено брдо) и Беочину постављених у оквиру реализације државног система за мониторинг квалитета ваздуха доступни су на сајту агенције. У току пробног рада станица биће приказиване осредњене десетоминутне вредности појединих параметара. Податке можете погледати овде: