Пуштена у рад аутоматска мерна станица за квалитет ваздуха у Бору
06.07.2007
Агенција за заштиту животне средине Републике Србије је у периоду од 22. до 24. јуна 2006. године инсталирала Аутоматску мерну станицу за континуирано праћење параметара квалитета ваздуха. Аутоматска станица је активирана 24. јуна 2007. Примарани циљ рада АМС је континуирано праћење имисионих концентрација SO2.

АМС је постављена на локацији МЗ Брезоник. Локацију, припрему локације за постављање контејнера са опремом и инструментима и електрично напајање обезбедила је СО Бор.
Сатне вредности параметара квалитета ваздуха и метеоролошких елемената, ажурираних на сваких 10 минута, се могу видети на сајту Агенције: Линк

Обзиром да су у Бору раније инсталиране две АМС истог типа, у наредном периоду ће се форсирати активности на обједињеном ажурирању података са све три локације.
Састанак Радне групе за квалитет ваздуха
08.02.2007
У среду, 31. јануара 2007. године, у Агенцији за заштиту животне средине одржан је састанак радне групе за квалитет ваздуха, у организацији Агенције за заштиту животне средине а у оквиру пројекта Јачање капацитета у заштити животне средине (ECBP 2003 - пројекат финансира Европска унија преко Европске агенције за реконструкцију). Тема овог састанка била је Активности и прогрес у домену квалитета ваздуха током 2006, Агенда.